Ronde van Arnhem 2019

Zaterdagavond al richting Arnhem vertrokken met een koffer vol fietsspullen in de auto en de fiets achterop. Het zou fris zijn in Arnhem op zondag, maar in de loop van de dag toch weer zonnig. Het maakte het lastig om de juiste keuze te maken.

Zondagochtend uiteindelijk toch gekozen voor de lange broek, dat had ‘s middags kort met kniestukken kunnen zijn, maar ‘s ochtends vroeg was het best lekker. We vertrokken met -2 graden richting de start op Papendal waar het al een drukte van bedoening was met auto’s die richting parkeerterrein aan het rijden waren. Fietsers die richting de start fietsten, en fietsers die al vertrokken.

Ons groepje links vooraan.

Als inwoner van het vlakke Noord Holland is alles in de omtrek van Arnhem heuvelachtig, en dat is net iets wat wij niet gewend zijn en ik persoonlijk niet heel erg sterk in ben.

Kortom, er moest dus heel wat geklommen en gedaald worden en daar tussen door waren de wegen redelijk vlak. Dit waren wel de stukken waarop ik snelheid kon maken en er peleton’s ontstonden waar lekker doorgetrapt werd.

Bij de eerste stop bleek de koffie 2 Euro voor een kartonnenbekertje te zijn, dat heb ik geskipped maar wel een paar plakken ontbijt koek naar binnen gewerkt en 3 bekertjes sportdrank. Even een ander smaakje dan de sportdrank die ik zelf bij me had. Even een toiletbezoek en weer verder.

De tweede verzorgingspost was 84 Kilometer later pas dus we moesten nog eventjes, bij 1 van de splitsingen qua afstand besloot Bregje toch te kiezen voor de 120Km variant en ging ik met Michiel en zusje door op de 150Km route, vlak voor de radiotoren van Kootwijk hebben we koffie met een appelgebakje genomen en zijn vervolgens weer doorgefietst.

Na verloop van tijd begon ik de klimmetjes wel te merken in m’n benen maar kon op het vlakke goed meekomen. Op een gegeven moment toch iets te ver achter de groep komen te hangen en toen was ik in m’n eentje. Gelukkig was de verzorgingspost niet heel erg ver meer en daar kwam ik ze ook weer tegen.

Na even de benen te hebben gestrekt en iets gegeten te hebben weer door, op een gegeven moment zag ik de start/finish al, maar je raad het misschien al, die lieten we links liggen en gingen nog even door. Na nog wat geslinger in de buurt van de finish kwamen we er uiteindelijk toch. Bregje stond al te wachten en het was een drukte van belang van fietsers die aan het finishen waren en auto’s die weer weg wilden rijden. Verkeerslichten werkten niet echt mee en mensen deden er behoorlijk lang over om op de snelweg te komen.

“Wij zijn echt heel leuk op de foto hoor”

Na een colaatje naar binnen te hebben gewerkt, moesten we nog even terug fietsen en wat was ik blij ik niet de auto op Papendel had geparkeerd, kleine verkeersinfarct. Uiteindelijk ruim 175Km gefietst in een mooie omgeving met leuke mensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.