Omloop van Zandvoort

Vrouwlief had zich enige tijd vol goede moed ingeschreven voor deze tocht, maar was na de Lentetocht even klaar met fietsen. De afstand was voor haar nog te groot en ze zag het niet zitten om deze te fietsen.

Kortom, ik kreeg een overschrijf mailtje en kon na een korte nacht, de klok werd verzet, richting Zandvoort rijden en achteraan sluiten richting Parkeerplaats. Het was pittig druk en nadat ik m’n fiets opgetuigd had kon ik richting de start fietsen. Nummerbordje op de fiets vastmaken en toen ik het circuit op. Daar zit toch meer hoogteverschil in dan je zou denken, na de finish op het circuit begon de eigenlijke tocht pas. Waar er zaterdag nog een heerlijk zonnetje scheen en er weinig wind stond, was dat op zondag niet het geval. Frisjes met een stevig windje ging ik op weg. Ik had in de planning om rustig aan te doen maar heb op een gegeven moment toch een aangesloten bij een paar peletonnetjes. De 1ste ging me iets te hard dus laten gaan en vervolgens lekker van de omgeving genieten.

De eerste stop was rond de 40km waar ik vervolgens al heen snel m’n mond verbrande aan een kop hete boullion. Daarna weer in een groepje vertrokken aangezien we naast een Ringvaart tegen de wind in aan het fietsen waren en dan is het toch wel fijn als er iemand voor je kan rijden.

Even een kleine stop bij een Verzorings Plaats

Na een aantal bochtjes en een fotomoment in de buurt van een golfbaan kwamen we aan bij Cruqius waar er wederom een Ringvaart was. Toen kon je merken dat het voor veel mensen de 1ste langere tocht van het jaar was, het tempo zakte goed in en toen ik aan kop ging rijden waaiden de meeste er al snel af en fietste ik in m’n eentje. Het gedeelte waar ik nu was heb ik al vaker op de fiets gezien dus heel spannend was het eigenlijk niet meer. Dicht in de buurt van de Zoete Inval kwam ik iemand achterop die er helemaal doorheen zat, moe, kramp en weinig puf meer. Geen idee hoe die heet, maar hij bleek op het eind erg blij dat ik hem oppikte en de laatste 20km uit de wind gehouden heb.

Mooi stukje door de duinen, erg mooi

Na wat omzwervingen kwamen we uiteindelijk weer in de buurt van Zandvoort aan, we gingen door een smal hekje waarna we vervolgens in een duingebied reden. Erg mooi en compleet anders dan de rest van de route, van dit stuk heb ik dan ook het meeste genoten en nog even m’n heuvelklimmetjes kunnen trainen. Nadat we het duingebied weer uit kwamen en boel geslinger en een gemiste pijl en uiteindelijk de finish. Na het aanpakken van de medaille wederom pijlen gevolgd om weer bij de auto te komen. Fiets er snel op, wat spullen uit, warme trui en gewone schoenen aan om vervolgens naar huis te rijden. Daar lekker gelunched en vervolgens Gent-Wevelgem op de bank zitten kijken. Een zondag goed besteed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.