HM Training – Week 1

Na vorige week een trainingsschema gemaakt te hebben begon afgelopen maandag de training. Zondag nog meegedaan aan de 1ste Twiske Molen Loop van dit seizoen en een easy 10km gelopen, 58min,34 seconden. (https://www.strava.com/activities/1210017561 ) en maandag stond er een rust dag gepland.

Na het vieren van dochterlief d’r verjaardag afgelopen zaterdag voelde ik me niet zo tof, en had gehoopt het er met 10km hardlopen uit te zweten, helaas zullen we maar zeggen.

Schema Week1:

  • Ma Rust / XT – Nailed it!
  • Di Tempoloop¬† Afstand: 8 km, inclusief warming-up en uitlopen;4,8 km in 5.45 min/km – Niet gedaan ūüôĀ
  • Wo Duurloop Afstand: 6,4 km in 6.24 min/km
  • Do Rust / XT
  • Vr Rustige duurloop¬† Afstand: 12,8 km in 6.45 min/km – Nopes, eten bij Loetje
  • Za Rust / XT
  • Zo Duurloop¬† Afstand: 6,4 km in 6.24 min/km – Nopes

Maandag was niet moeilijk om te laten slagen, ondanks een buik die wat moeilijk deed ‘s avonds een aantal core oefeningen gedaan (PushUps, Planks, Squats, Lunges, Crunshes), dinsdagochtend voelde ik me iets toffer en had zin om ‘s avonds d’r uit op uit te gaan, de lampjes waren weer gevonden, echter.. Toen ik aan het eind van de middag terug reed naar huis borrelde mijn buik behoorlijk. Thuis aangekomen direct het toilet kunnen opzoeken en de rest van de avond heb ik die meerdere malen gezien. Ik durfde het niet aan om de geplande tempo training uit te voeren dus die heb ik overgeslagen. Een goed begin van het trainingsschema.

Vanavond (ik schrijf dit woensdag) ga ik voor het eerst meetrainen met DTC¬†op de baan in Heerhugowaard, ben benieuwd hoe dit gaat en hoe m’n maag zich houd. Morgen een rustdag gepland staan, maar wellicht is het een optie om de tempoloop van dinsdag naar donderdag te schuiven.

Woensdagavond was het dus zover, 1ste maal trainen bij DTC op de baan van AV Hera, ontvangst was hartelijk en men was ook heel erg enthousiast. Na inlopen, stretchen en een aantal core oefeningen was het tijd voor wat loopscholing en daarna een aantal 1000’jes.

Hierna uitlopen en vervolgens heb ik nog een lift gegeven aan een van de leden. In de auto nog zitten praten en ook hier weer een erg enthousiast lid van DTC. Kortom, dit is wel een cluppie waar ik mee wil trainen en wellicht wat wedstrijden lopen, ze hadden het al over een rondje Heerhugowaard in estafette vorm, ben benieuwd.

Stravalink: https://www.strava.com/activities/1215337742

Vrijdag had ik m’n lange duurloop gepland staan maar ik werd door m’n vrouw ontvoert naar Loetje in Bergen, waar m’n vrienden al zaten te wachten om m’n 40ste verjaardag te vieren. Dit hadden we nog niet gedaan aangezien m’n vrouw 2 weken voor de datum geopereerd was en ze nog niet toe was aan een verjaardag. Bij binnenkomst werd er gezongen en waren er versieringen. En..niet onbelangrijk, heerlijke biefstuk met piri piri knoflook saus. Erg gezellige verjaardag gehad, een hardloopvestje met lampjes gekregen (die tijd is het weer) en een aantal andere cadeaus.

Ik dacht nog, dan gaan we zaterdagochtend de duurloop doen maar daar kwam de hele zaterdag eigenlijk niks van. De buik was ook nog niet toe aan hardlopen toe, die zat nog vol met biefstuk en het lichaam was nog druk bezig om al die eiwitten te verteren.

Zondagochtend vroeg wakker om de Formule 1 te kijken en tijdens een heerlijk ontbijtje naar binnen gewerkt. Zelfgebakken brood valt best zwaar en nadat de buik weer normaal aan het doen was de schoenen aangedaan en naar buiten gegaan. Het weer was goed en een heerlijk rondje gevonden en deze twee keer gelopen en uiteindelijk op 15 kilometer uitgekomen. Mooie afstand voor een lange duurloop, al zullen de afstanden groter worden als we dichter bij Egmond komen.

Stravalink: https://www.strava.com/activities/1220919980

Nu op naar week 2 van mijn Halve Marathon training, en ik ga er vanuit dat we deze meer aanhouden. Het snelheidswerk wat qua planning altijd op dinsdag staat, ga ik verwisselen met woensdag, op de baan bij DTC worden volgens mij namelijk eigenlijk alleen maar interval trainingen gedaan, de duurloop die op woensdag staat gaat naar dinsdag en de rest blijft hetzelfde.

Totale weekafstand: 24.2KM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.