Daag 2018!

2018 Begon persoonlijk wat vervelend, oudjaarsdag het topje van m’n duim er afgeschaafd en met een behoorlijke griep. Daar dacht ik na ruim een week wel vanaf te zijn, maar een paar dagen later lag ik weer plat.

Geplande Halve Marathon Egmond dus ook niet gelopen, maar wel ingeschreven voor de Halve van Leiden. Ik dacht dit jaar veel te gaan lopen, maar dat liep (haha) anders.

De Halve van Leiden uiteindelijk ook niet gelopen, vanuit de organisatie werd dit afgeraden omdat er toen een hittegolf was. Wanneer ik de verslagen lees heb ik nog steeds de juiste beslissing genomen.

Wat werd er dan wel gedaan? In februari uiteindelijk begonnen met fietsen, m’n racefiets stond al twee maanden onaangeroerd te wachten op me en uiteindelijk heb ik mezelf gewoon in het diepe gegooid en naar buiten gegaan. Vrij vlot een klein tochtje met twee collega’s gemaakt als voorbereiding op een HomeRidePreRide tocht om donaties binnen te krijgen, gevoelstemperatuur was wel -15 maar goed, 5 lagen kleren aan en ik had geen centje pijn. Na deze tocht meer gaan fietsen en het ook echt leuk gaan vinden, tourtochten in m’n eentje, verjaardagsritje naar m’n vader samen met zuslief en nog wat losse tourtochten met diverse collega’s en wederom mijn zus.

Ook vrouwlief wilde een racefiets, dus na enig zoeken heb ik er eentje opgehaald voor d’r, inclusief clickpedalen, en oh boy, wat kon ze die waarderen. Na een eerste valpartij hebben we hier gelijk normale pedalen opgezet en fietst ze nu misschien wel vaker dan mij, ook zij heeft er ontzettend veel lol en plezier in.

Nu, zo op de laatste dag van 2018 kan ik met recht zeggen dat ik enorm veel plezier in het fietsen heb, meer als in het hardlopen wat ik ook erg leuk vind (en misschien wel weer ga oppakken). En nog leuker is dat zowel mijn vrouw als m’n jongste dochter het fietsen erg leuk vinden en we dit geregeld samen kunnen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.