Corona Lockdown #1

De afgelopen vier en halve week is het hele land in de zogenaamde smart lockdown, we werken zo veel mogelijk thuis, de scholen zijn dicht en #anderhalfmeter is heel gewoon. Als we boodschappen doen maken we eerst het wagentje schoon voordat we er een boodschap in leggen. En een hapje buiten de deur eten zit er niet, heel erg veel bedrijven hebben nu een afhaal of, zoal bijvoorbeeld Loetje op een aantal lokaties, een drivetrough.

Buiten zie je een heleboel mensen die normaal gesproken niet of nauwelijks buiten komen, en zeker niet heel actief buiten zouden komen in normale tijden. Zo heb je mensen die opeens gaan hardlopen, het is nog nooit zo druk geweest bij de betere hardloopzaken, schoenmetingen worden in lopende band uitgevoerd. Oude racefietsen worden weer van zolder gehaald of uit donkere hoekjes van de schuur. Een helm of een goede fietsbroek word voor het gemak vergeten en rare capriolen worden om de paar meter uitgehaald.

Thuisonderwijs, ook dat gebeurd, zo goed en kwaad als dat gaat. Scholen die het allemaal op een andere manier doen, als je kinderen op verschillende scholen hebt dan is het soms best lastig. De basisschool hiero lijkt waat dat betreft niet de slimste en communiceert via waardeloze programma’s waar voor heel het gebeuren al veel commentaar over geweest is, maar waar de school blijkbaar een blind vertrouwen in heeft en waarschijnlijk te veel betaald. Daarnaast word er gemaild op de meest vreemde tijden en als je daar op reageert krijg je commentaar dat het via een ander medium moet omdat het een prive emailadres is. De middelbare school doet het wat dat betreft een stuk beter. Alle leraren gebruiken hetzelfde platform, communicatie gaat vanuit een adres en leraren reageren normaal en vriendelijk. Ik moet zeggen, ik vind het best pittig de kids, soms 1, soms allebei om me heen te hebben. Gelukkig word het nu beter weer zodat ze na het schoolwerk gewoon naar buiten kunnen om wat energie kwijt te kunnen.

Sporten, hiervoor word veel via het web aangeboden. Interactieve Zoom sessies met sportscholen of gewoon omroep Max waar je wat vaker dan normaal mee kunt sporten. Autoraces worden virtueel gedaan, net zoals wielrennen, ironman en volgens mij ook motorraces. Soms ziet het er nog niet uit zoals je zou willen maar vermakelijk is het wel. Zelf ben ik, zoals je wellicht al gelezen hebt, vooral virtueel aan het fietsen op Zwift en ga een enkele keer een rondje buiten doen. Het blijft wel trekken om buiten is een groter rondje dan tot nu toe gedaan te hebben te gaan doen, zeker nu het weer steeds beter lijkt te gaan worden. Grote bidons mee en een tasje met genoeg eten en snaaierijen en dan om het Markenmeer heen ofzo.

Thuiswerken, gaat opzich best goed, wat ik toch wel erg mis is de interactie met mensen. Die is er nu ook wel met online meetings, mailtjes, appies etc, maar toch, het praatje bij de koffiemachine..is er niet. Ook het uurtje reistijd mis ik ‘s middags. Je hoofd leegmaken en je verbazen over medeweggebruikers, raar, maar ik mis het.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.